Als je een eigen webshop hebt, krijg je altijd te maken met de verzendingen van pakketten.
Ga je het zelf versturen of laat je het iemand anders voor je doen (Dropshipping) ?
Welk verpakkingsmateriaal ga je gebruiken, hoeveel verzendkosten bereken je je klant, etc. etc. … Rondom de verzending van je pakketten zullen eerst een heleboel vragen goed beantwoord moeten worden, voordat je daadwerkelijk van start kunt gaan.

Vanaf de start van Relaxxed hadden we ervoor gekozen om onze verzendingen voordeliger te laten versturen via het bedrijf MyParcel. Wanneer je een (gratis) account hebt bij hen, kan je je webshop koppelen aan hun systeem. Na een bestelling in je webshop draai je via het MyParcel systeem een pakbon uit, die je op het verzendpakket plakt. Bij een PostNL inleverpunt scannen ze de pakbon, waarbij de klant een Track&Trace code per email krijgt toegestuurd.
Een totaal factuur voor alle verzendingen volgt aan het einde v/d maand, waarbij je de geheven BTW weer kunt opgeven aan de Belastingdienst.

Sinds kort zijn we overgestapt van verzendpartij, waarbij onze klanten hier nauwelijks iets van gemerkt zullen hebben. De overstap was (uiteraard) een weloverwogen beslissing om een nieuwe stap te zetten in ons bedrijfsplan en in de toekomst van Relaxxed.
De overstap is gedaan naar Sendcloud, omdat deze (naast alle mogelijkheden van MyParcel) nog enkele belangrijke voordelen biedt. We leggen het even kort voor je uit…

Voordeel 1: Sendcloud biedt de optie om de verzendingen onder een andere bedrijfsnaam te versturen. Dit heeft nl. te maken met een nieuwe dienst “Dropshipping” die we sinds vandaag aanbieden.
Voordeel 2: Bij Sendcloud kun je niet alleen via PostNL versturen, maar tevens ook via DHL.
Het versturen van grote hoeveelheden op pallets via DHL is een verzendwijze die wij in de (nabije) toekomst zullen gaan gebruiken voor onze nieuwe dienst “Zakelijke Accounts”.
Hierover zal je in de nabije toekomst meer te horen krijgen via onze Social Media, Blog of Nieuwsbrief.
Voordeel 3: Het systeem van Sendcloud kent meerdere systeem- en webshop koppelingen. Zo bieden ze ook een koppeling met Bol.com, waar wij ook onze Heat In A Click warmtezakken verkopen.
Voordeel 4: De maatschappij van tegenwoordig kan gekenmerkt worden door woorden als ‘snel’ en ‘meteen’. Ook webshops spelen hierop in door het aanbieden van de zgn. ‘Same Day delivery’-optie.
Hierbij kan de klant het product nog dezelfde dag in huis hebben. Ook via Sendcloud kan deze optie worden aangeboden (i.s.m. het bedrijf Fadello). Ook wij bieden sinds kort deze verzendoptie aan, aan onze klanten.

Inmiddels hebben verschillende klanten al positief gereageerd op de overstap en zijn de eerste ‘Same Day delivery’ bestellingen geleverd op dezelfde dag als de geplaatste bestelling!
We zijn helemaal happy met deze overstap en we hopen jullie ook!