Er is een grote kans dat jij nu zit. Het is tegenwoordig bijna onmogelijk om zitten (op bijvoorbeeld een stoel) uit ons dagelijkse leven te denken. Zeker wanneer jij een kantoorbaan hebt, want dan zit je veel op een bureaustoel. Waarschijnlijk ben je op deze pagina gekomen om je pijnklachten tijdens het zitten te verhelpen. Wij helpen je daarbij met behulp van deze blog. Je kunt bijvoorbeeld onze warmtezakken gebruiken. Daarnaast benoemen wij in dit blog nog twee hulpmiddelen die je zonder twijfel helpen om de pijnklachten bij het zitten te verminderen.

Hulpmiddel 1: Warmtezakken

Zoals genoemd is het eerste hulpmiddel de warmtezak. Warmte wordt al eeuwenlang door mensen gericht ingezet bij tal van fysieke klachten en ongemakken. Het verzacht, verlicht en ontlast het menselijke lichaam op eenvoudige en prettige wijze. Daarnaast helpen warmtezakken om je te laten ontspannen. Hierdoor nemen bijvoorbeeld pijnklachten in spieren af. Onze warmtezak is een medisch middel en wordt vaak ingezet bij rug-, schouder- en nekklachten. Als je wilt weten welke warmtezakken wij hebben, kijk dan in onze webshop.

Hulpmiddel 2: ‘Beter zitten in vijf stappen’ blog

Veel mensen zitten niet goed op de bureaustoel. Kijk maar eens rond op kantoor. Collega’s zitten veelal op de punt van de stoel of hangen onderuit. Hierdoor kunnen pijnklachten ontstaan. Deze klachten kan je voorkomen of verhelpen door de bureaustoel goed in te stellen en goed op de stoel te gaan zitten. Gebruik hiervoor de ‘Beter zitten in 5 stappen‘ methode van EMTEK Ergonomics. EMTEK is een producent van bureaustoelen en zij hebben meer dan twintig jaar ervaring op het gebied van zitten.

Hulpmiddel 3: De juiste bureaustoel (op maat)

Als onze warmtezakken en het instellen van de stoel er nog niet helemaal voor hebben gezorgd dat jouw pijnklachten zijn verholpen, dan is het tijd voor hulpmiddel nummer drie: de juiste bureaustoel. Jouw huidige bureaustoel sluit in dat geval waarschijnlijk niet aan op jouw lichaam. Vraag dan bij de Arbodienst eens om een andere bureaustoel. Hebben ze die niet? Laat hen dan een nieuwe bureaustoel aanschaffen die wel geschikt voor jou is. Let daarbij op de punten die genoemd zijn in dit blogartikel.

Indien je door een medische indicatie pijnklachten hebt is het ook mogelijk om een bureaustoel op maat bij EMTEK te laten maken. Allereerst volgt een passing, waarin zij bepalen hoe de bureaustoel tot stand moet komen. Een passing aanvragen kan via hun website en is gratis. Vraag de passing aan indien je het idee hebt dat jouw bureaustoel op het werk niet voldoet.

Wat zijn jouw ideeën om pijnklachten te verminderen?

Test onze hulpmiddelen uit. De beste resultaten bereik je met een combinatie van alle drie de hulpmiddelen. Laat ons vervolgens weten of de genoemde hulpmiddelen voor jou een positief effect hebben. Misschien heb je zelf nog een andere oplossing gevonden. Zo ja, geef die vooral aan ons door. Op die manier kunnen wij dit artikel nog vollediger maken, met als doel om ervoor te zorgen dat pijnklachten helemaal over gaan.