Heb je last van zere voeten? Dit kan heel erg vervelend zijn en op termijn zelfs leiden tot andere lichamelijke klachten. Van slapeloze nachten tot pijn tijdens het lopen: pijn aan de voeten voel je in je hele lichaam. Het is dus belangrijk dat je dit zo snel mogelijk oplost en waar mogelijk voorkomt.

In deze blog kijken we daarom naar de verschillende soorten voetklachten die je kunt hebben, de veelvoorkomende oorzaken en verschillende oplossingen. Zo kun jij blijven genieten van gezonde en pijnloze voeten.

Voetklachten en hun oorzaken

Voetklachten komen in vele soorten en maten, en ook de oorzaken zijn enorm uiteenlopend. Wij bespreken de meest voorkomende voetklachten en hun oorzaken.

Pijn aan voeten

Een lange wandeling zonder wandelschoenen kan zere voeten opleveren

Voeten overbelast

Wanneer je last hebt van pijnlijke voeten, heb je meestal last van overbelaste voeten. Dit kan zorgen voor pijn aan je hiel, de bal van je voet en het midden van je zool. De oorzaken van overbelaste voeten zijn uiteenlopend. Zo kun je last krijgen van je voeten na een lange wandeling, een sportwedstrijd of een muziekfestival. Ook overgewicht kan zorgen voor overbelaste voeten.

Voeten tintelen

Tintelende voeten zijn wellicht minder pijnlijk dan overbelaste voeten, maar daarom niet minder vervelend. Zo kan het tintelende gevoel soms zo erg worden dat het overgaat in een brandend gevoel, wat kan zorgen voor slapeloze nachten en dagenlange irritatie. Dit gevoel wordt meestal veroorzaakt door een slechte doorbloeding en kan zonder behandeling lang aanhouden.

Koude voeten

Pijn onder de voet

Tenslotte komt pijn aan de onderkant van de voet – en dan voornamelijk in het midden van de zool – veel voor. Dit kan enorm veel pijn doen en lopen bijzonder onprettig maken. Dit wordt vaak veroorzaakt door een doorgezakte voet, wat slecht is voor de spieren en gewrichten in je voet. Ook dit kan veroorzaakt worden door te veel beweging of overgewicht, maar een slecht, versleten paar schoenen kan ook de oorzaak zijn.

Voeten pijn? Dit zijn enkele tips!

Overbelaste voeten, tintelende voeten en pijn onder de voet zijn enkele van de meest voorkomende voetklachten. Gelukkig kunnen deze alledrie voorkomen worden door je voeten niet te overbelasten, goede schoenen te dragen en op je gewicht te letten. Toch last van zere voeten? Dan kan dat gelukkig nog opgelost worden.

Voeten warm houden

Een goede manier om de pijn in je voeten te verdrijven, is door deze goed warm te houden. Hiermee ontspan je de spieren en gewrichten in je voeten die de pijn kunnen veroorzaken. Daarnaast kan een aangename, warme temperatuur de doorbloeding van je voeten bevorderen.
Er zijn verschillende manieren om je voeten warm te houden, maar er zijn er weinig zo effectief als direct warmte op de voet.
Met een warmtezak(je) van heb je al voldoende om de voet direct op te warmen binnen enkele seconden.

Nieuwe schoenen of inlegzolen

We hebben het al eventjes genoemd: goede schoenen zijn belangrijk wanneer je zere voeten wilt voorkomen. Je doet er dan ook goed aan om regelmatig nieuwe schoenen te kopen en aparte schoenen te kopen voor lange wandelingen of sporten. Voor sommige voeten is het lastig om de perfecte schoenen te vinden, maar dan kun je altijd nog gebruik maken van inlegzolen om je voeten te ondersteunen.

Massage

Doen je voeten na het opwarmen en het aanschaffen van nieuwe schoenen nog steeds pijn? Dan kun je altijd nog proberen om je voeten te masseren. Dit kun je zelf doen of laten doen door een partner, maar het beste resultaat krijg je wanneer je je laat masseren door een specialist. Die zorgt voor de beste doorbloeding en ontspanning van je voeten en weet precies hoe de pijn verlicht kan worden.

Voeten warm houden met de warmtezakken van Relaxxed

Zoals gezegd zijn een goede doorbloeding en ontspannen spieren uiterst belangrijk voor de gezondheid van je voeten. Dit kun je bevorderen door je voeten warm te houden. De beste manier om dat te doen is met de directe warmte op de huid. De warmtezak(jes) van Relaxxed leg je op de blote voet en bereiken zeer snel de aangename temperatuur van 54 graden Celcius. Wil je meer weten over onze warmtezakken? Lees dan voor meer informatie de Algemene Info pagina.