ÉÉN klik en direct warm”
Heat In A Click is een direct, draagbare en herbruikbare warmtezak. De warmtezakken bevatten een niet-giftige, B-Phosphinol zoutoplossing genaamd “Natriumacetaat” in een afgesloten plastic zak.
Met een klik van een metalen schijfje zal de zak een temperatuur van 54°C bereiken.

Het niet-toxische mineraalzout dat is gebruikt in de warmtezak heet “Natriumacetaat”. Het is een keuken- en tafelzout dat momenteel gebruikt wordt in de voedingsindustrie; je kunt het bijvoorbeeld terugvinden in de “Salt & Vinegar” (zout en azijn) chips.
Het zout wordt gemengd met water en geseald in “PVC Outer Skin” (een zuurstofvrije omgeving om te voorkomen dat het zout gaat kristalliseren zonder “trigger” (het klikken van de metalen schijf).
Wanneer de metalen schijf is het gebogen begint een kettingreactie (snelle kristallisatie van het zout), die in enkele seconden een hoge temperatuur creëert. Dit proces noemen een “exotherme reactie”.

Om te activeren:
Buig voorzichtig de metalen schijf die in de zoutoplossing drijft. U zal direct de vorming van de zoutkristallen zien, waarbij de zoutoplossing van kleur verandert en warm wordt.
Tijdens deze moleculaire reactie (verandering van vloeibaar naar kristalvorm) komt energie vrij in de vorm van warmte.
U kunt nu eventueel de zak zachtjes kneden om de zoutkristallen te breken in een zachtere textuur, alvorens de warmtezak te gebruiken.
Na een bepaalde tijd (30min. tot 2 uur) zal de warmtezak solide en koud zijn geworden. Dit is afhankelijk v/d grootte van de warmtezak.

Gebruik als ‘Cold Pad’
Mogelijkheid 1: de koelkast     aanbevolen!
Plaats de warmtezak in de koelkast, waardoor de zak zal afkoelen tot een kalmerende temperatuur en tegelijkertijd in een vloeibare vorm blijft.

Mogelijkheid 2: de vriezer
Bij het plaatsen in de vriezer zal na een periode de zak bevroren lijken. Dit is niet het geval. De metalen schijf is weer geactiveerd, waardoor de zoutoplossing weer gereset moeten worden naar zijn vloeibare vorm.

Opladen (de- kristalliseren)
:
Als u na gebruik de warmtezak opnieuw wilt gebruiken, dient u de harde, gekristalliseerde zoutoplossing terug te brengen naar de vloeibare, transparante vorm.
Leg een vaatdoek op de bodem van een pan en vul deze met kraanwater. Hierdoor voorkomt u het risico dat de plastic zak aan de pan blijft plakken.
Zet daarna de pan op het fornuis en breng het water aan de kook, om de kristallen terug in vloeibare vorm te smelten. Afhankelijk van de grootte van de warmtezak, kan het smelten van de kristallen naar vloeibare vorm variëren van 5 tot 15 minuten.
Wanneer de vloeistof volledig helder is, zijn alle kristallen gesmolten en dient u de pan (incl. warmtezak) een tijd te laten afkoelen.
Opmerking: Als de kristallen niet volledig zijn gesmolten, zal de zoutoplossing opnieuw kristalliseren.

Mileuvriendelijk:
Alle producten van Heat In A Click zijn ontworpen om de gebruikers te bedienen in hun dagelijks leven. De producten zijn milieuvriendelijk, recyclebaar en kunnen (tenzij beschadigd) onbeperkt worden gebruikt.

Het welzijn van het milieu is tijdens het procedé serieus in overweging genomen.
De inhoud van de producten zijn niet giftig; Natriumacetaat, een zout oplossing en water. Door het buigen van de kleine metalen schijf in de zak, wordt een moleculaire reactie gestart waardoor de oplossing kristalliseert.

Warmtebehoud:
Nek&Schouder compres: 1,5 uur
Rug & Comfort compres: 60-90 minuten
Knie&Elleboog / Hand / Voet compres: 30-45 minuten
Pocketsize compres: 15-20 minuten