Een klant van ons is een fervent duiker en maakt wekelijks meerdere duiken.
Hij kwam op het idee om onze warmtepads te kopen en was zo vrij om daarna een stukje over zijn ervaringen op te schrijven…


Warmtepads[su_quote cite=”Pieter Rinck” class=”su-quote-style-rinck”] Ik zal mezelf eerst even voorstellen…
Mijn naam is Pieter Rinck en in het dagelijks leven ben ik duiker en PADI instructeur.Vele duikers hebben last van koude handen tijdens het duiken, vooral in de koude periode.
Het gebruik van wanten of dure systemen (zoals ‘Drygloves’) bieden niet de optimale bescherming.
Ik kwam op het idee warmtepads te gaan gebruiken, en op de site van Relaxxed kwam ik dit tegen.
De pads waar ik voor gekozen heb zijn zeer handzaam en passen in de handschoenen.
Na het activeren van de pads stop je de pads in je handschoenen. Het is geen probleem om ze direct tegen je huid te plaatsen.Ik heb er inmiddels diverse duiken mee gemaakt op een diepte 25 meter en duiktijd tot 51 minuten (watertemperatuur 4 graden).
De pads kunnen zeer goed tegen de druk. Na afloop kun je ze hergebruiken door ze enkele minuten in kokend water te leggen. De pads worden dan weer zacht en doorzichtig.
Nadat ze zijn afgekoeld kun je ze weer gebruiken voor de volgende duik.

Tip: neem een thermoskan met heet water mee en leg ze in een kom. Ik kom wekelijks tussen de duiken door in een restaurant. De eigenaar vindt het geen probleem om ze even enkele minuten uit te koken. Daarna zijn ze weer te gebruiken voor de volgende duik.

De warmtepads zijn een zeer goed alternatief en de prijs is zeer aantrekkelijk. Ben je geïnteresseerd? Kijk dan eens op de site.

Met vriendelijke groet,
Pieter Rinck
PADI Instructeur

[/su_quote]

Bedankt voor jouw ingezonden stukje Pieter!