Veelgestelde Vragen

De meest gestelde vragen heeft Relaxxed.nl al voor je op een rijtje gezet en beantwoord.
Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact op. Dan helpt Relaxxed je snel aan een antwoord.

Nog steeds vragen?

In alle ‘Relaxxed’-producten zit een klein rond metalen schijfje. Een soort knopje of button. Pak dit ronde schijfje tussen de duimen en wijsvingers van beide handen vast. Buig of knik nu het schijfje alsof je het wilt ‘breken’. Je hoort een ‘klik’ of een ‘click’. Meteen daarna warmt de warmtezak op tot de veilige, super ontspannende en aangename, temperatuur van 54 graden.

In drie eenvoudige stappen reactiveer je de warmtezak.
Download en/of bekijk hier onze gebruiksaanwijzing.

Is de zak afgekoeld? Dan is ze weer klaar voor gebruik! Wanneer en waar je maar wilt!
‘Klik’ en geniet keer op keer van de weldadige warmte!

Helaas kan de warmtezak al tijdens transport geactiveerd worden, doordat er bij de vervoerders niet zorgvuldig met pakketten wordt omgegaan. Dit hebben we ook al eerder in onze Blog vermeld. De oplossing is om de warmtezak eerst uit te koken in een pan met water, zodat de inhoud weer vloeibaar is geworden. Hierna kan de warmtezak weer geactiveerd worden, door het muntje te klikken.

Nee. De warmtezak mag niet in de magnetron. Ze zal daardoor opblazen en knappen. Tevens is er een kans dat het metalen muntje vrij komt in de magnetron, waardoor er kortsluiting kan ontstaan.

Zodra de warmtezak langzaamaan afkoelt, is het normaal dat ze een vaste vorm aanneemt. De ‘Relaxxed’-zak voelt dan hard aan. Als je de warmtezak weer wilt ‘reactiveren’, kook je deze enkele minuten in een pan met heet water. De warmtezak wordt dan weer flexibel en zacht en is weer klaar om opnieuw gebruikt te worden.

Bij normaal gebruik kun je de warmtezak minimaal 1000 keer reactiveren. Je verlengt de levensduur van de warmtezak als je nauwkeurig de bijgeleverde gebruiksaanwijzing met instructies opvolgt.

Neem direct contact op met Relaxxed.nl. Je krijgt een nieuw product. Dit mankement is overigens uiterst zeldzaam.

Het is niet de bedoeling dat de stevige, speciaal ontworpen, duurzame PVC-zak lekt. Het kan om een zeldzame fabrieksfout gaan. Neem even contact op met Relaxxed.nl. De PVC-zak is, voor alle duidelijkheid, niet bestand tegen scherpe en puntige voorwerpen. Dus prik niet in de warmtezak. Mocht je toch, onverhoopt, wat van de onschadelijke(!) vloeistof in je ogen krijgen? Spoel dan je ogen met water uit. Raadpleeg voor de zekerheid een (huis)arts. Neem ook het product mee naar je (huis)arts of Spoedeisende Hulp.

Bij normaal gebruik is de warmtezak volledig veilig. Maar houd je wel altijd aan de bijgeleverde gebruiksaanwijzing en voorzorgsmaatregelen. De gebruikte vloeistof in de PVC-zak is een natuurlijke zoutoplossing en is volkomen veilig in gebruik. Deze zoutoplossing komt ook voor in bepaalde voedingsmiddelen. De warmtezak wordt tijdens het opwarmen niet warmer dan 54 graden. Je kunt dus geen brandwonden oplopen!

Het wordt aanbevolen om de warmtezak (minimaal 1 uur bij 3-5 ℃.) in de koelkast te bewaren.
Wanneer de warmtezak toch in de vriezer wordt bewaard, mag je deze niet direct op de huid leggen. Er kunnen blaren ontstaan. Als je een coldpack gebruikt, moet je altijd een dun doekje (een schone zakdoek of theedoek) tussen de huid en de coldpack leggen.
Om de warmtezak te ‘ontdooien’ zal deze ongeveer 10 tot 15 minuten in een pan met kokend water gelegd moeten worden.

Afhankelijk van het formaat van de zak kook je de warmtezak ongeveer 10 tot 15 minuten. Kook je langer door? Dan bestaat er een kans dat, ondanks haar stevigheid en goede kwaliteit, de warmtezak toch stuk gaat.

Wil je weten of een product direct geleverd kan worden? Lees alles hierover op de voorraadstatus pagina.