Iedereen heeft er wel eens last van; stijve nek en schouderspieren. De oorzaak is vaak iets kleins als een verkeerde beweging of een ongewone slaaphouding. In deze blog focussen we niet op de oorzaak van de nek- en schouderklachten, maar het verhelpen ervan. Lees hier de effecten van een warmtezak op jouw nek en schouders.

Waarom niet focussen op de oorzaak?

Voorkomen is toch beter dan genezen? Waarom pakken we het probleem dan niet bij de bron aan? Het antwoord is dat er simpelweg te veel oorzaken kunnen zijn om ons hierop te focussen. Een stijve nek- of schouderspier kan 101 oorzaken hebben, bijvoorbeeld spanning, stress, overbelasting, een verkeerde houding of zelfs een verkeerde beweging.

Veel van deze oorzaken zijn niet te controleren. Een verkeerde beweging gebeurt in een split second en kun je dus onmogelijk voorkomen. Ook spanningen en stress van bijvoorbeeld je werk draag je in je lichaam mee en zijn niet te beheersen.

De effecten van een warmtezak

Dat een nek en schouder warmtezak je spieren warm maakt is wel duidelijk, maar wat is het effect van warmte als je last hebt van een stijve nek- of schouderspier? De warmtezak zorgt ervoor dat:

Je stijve spieren ontspannen

Bij last van je nek- of schouderspier zorgt warmte voor ontspanning. De warmtebron zorgt dat de doorbloeding in de spier verbetert. Via je bloedbaan worden de vitamines, mineralen, vetten, eiwitten en suikers die nodig zijn om je lichaam te laten functioneren naar de weefsels gebracht.

Hoe beter de bloedsomloop, hoe meer voedingsstoffen er bij je stijve spieren komen. De spier komt hierdoor tot rust.

De pijn in je spieren wordt verlicht

Spierpijn wordt vaak veroorzaakt door sporten. Als je veel vergt van je lichaam gaat op een gegeven moment meer melkzuur dan zuurstof naar je spieren toe. Het melkzuur zorgt de dag erna voor de spierpijn. De spierpijn trekt na een aantal dagen vanzelf weer weg dankzij de eiwitten in je voedsel, maar de pijn is er niet minder om.

Door gelijk gebruik te maken van de warmtezak wordt de spierpijn vanaf de eerste dag verminderd. Het melkzuur wordt door de betere bloedsomloop weggeduwd en vervangen door voedingsstoffen, wat ervoor zorgt dat de pijn minder wordt.

Je spier sneller herstelt

Een warmtezak zorgt er niet alleen voor dat de pijn bij nek- of schouderklachten vermindert, het zorgt er ook nog eens voor dat het herstelproces versneld wordt. Omdat de voedingsstoffen sneller bij de spier komen, trekt de pijn eerder weg.

Voordelen van een Nek & Schouder Warmtezak

De warmtezak is erg prettig in gebruik, omdat deze speciaal is ontworpen voor de hals, nek en schouder. De zak is gelijk te gebruiken, omdat deze binnen 10 á 15 seconden zijn ideale temperatuur heeft bereikt. Maak hier gebruik van door minimaal één keer per dag de zak te gebruiken. Je kunt de zak gebruiken tijdens het zitten, liggen en zelfs tijdens het lopen! Verder activeer je de warmte met één druk op de knop en houdt de warmtezak de warmte tot wel 2 uur aan.

warmtezak nek schouderDe Nek & Schouder Warmtezak kan gebruikt worden tijdens het zitten, liggen en zelfs tijdens het lopen!

Wil je meer weten over de Nek & Schouder Warmtezak of wil je weten of jouw blessure ook met de warmtezak kan worden verholpen? Neem contact met ons op, wij geven graag advies en tips!