Relaxxed – Makkelijk, veilig en ‘keer op keer’ bruikbaar!

Onze warmtezakken zijn makkelijk overal mee naar toe nemen. Eigenlijk kan je het zien als een verbeterde versie van een traditionele pittenzak… Je kunt ze keer op keer ‘activeren’ (zonder een magnetron) en zijn, dankzij de natuurlijke zoutoplossing, volkomen veilig in gebruik. Zo heb je altijd snel én eenvoudig weldadige ‘warmte bij de hand’.

De werking

De gebruikte zoutoplossing in het water bestaat uit een onderkoelde gifvrije oplossing: natriumacetaat (CH3COONa). Het is een natuurlijke zoutoplossing.
Door het aanwezige metalen plaatje (de button) in de vloeistof te knikken, worden er natriumacetaattrihydraat-kristallen (CH3COONa.3H2O) in de oplossing gevormd. De vloeistof verandert daardoor in een ‘vaste’ vorm. Door dit zogeheten ‘exotherme proces’ komt er warmte vrij. Dit proces kan ook omgekeerd worden. Door de zak in kokend water te leggen, wordt de vaste vorm weer een vloeibare stof. Dit is een endotherm proces. Je kunt nu opnieuw, met een ‘knik’ van het metalen plaatje, de warmtezak weer warm laten worden. Dit proces kan keer op keer herhaald worden. De warmtezak is daardoor een ideaal herbruikbaar product!

De warmteduur

Activeer de warmtezak door één simpele klik op de button!
Binnen 10 à 15 seconden bereikt de warmtezak haar heerlijke, maximale, veilige temperatuur van 54 graden. Het formaat van de zak bepaalt de lengte van de warmteduur.
De kleine warmtezakken behouden circa 20 minuten hun warmte.
De grote warmtezakken blijven ongeveer anderhalf uur heerlijk warm!

Herbruikbaar

Al onze producten zijn veilig, betrouwbaar en duurzaam.
Je kunt de warmtezak minimaal duizend keer opnieuw (her)gebruiken. In de praktijk betekent dit dat je dus jarenlang plezier hebt van de duurzame warmtezak. Zodra de warmtezak afgekoeld is, kun je deze opnieuw gebruiksklaar maken: door eenvoudigweg de zak te verhitten in kokend water. Daarmee ‘reactiveer’ je de warmtezak.

Winter koud handen
Verminderd de pijn Spieren ontspannen Voorkomt blessures Geneest sneller blessures
Bespoedigd herstel Bevorderd doorbloeding Algemene ontspanning
Pijnlijke enkel

Het juist en gericht inzetten van ‘koude’ of ‘warmte’ kan ons lichaam positief beïnvloeden.

Warmte

Warmte wordt al eeuwenlang door mensen gericht ingezet bij tal van fysieke klachten en ongemakken. Het verzacht, verlicht en ontlast het menselijke lichaam op eenvoudige en prettige wijze. Warmte laat de bloedvaten verwijden. Ze stimuleert daarmee de bloedsomloop en vermindert de gevoeligheid voor pijn. Gespannen en verkrampte lichaamsdelen raken weer ontspannen.

Koude

Door ‘koelen’ kun je een ontstekingsreactie en pijn beperken. Koelen laat bloedvaten ‘krimpen’ en voorkomt dat bloed naar ongewenste plekken in het lichaam stroomt. Bij elke kneuzing, scheuring of verstuiking kun je een ‘Cold Pad’ of coldpack effectief inzetten.

De warmtezak als Cold Pad

De zakken kunnen ook gekoeld worden, waardoor ze te gebruiken zijn als ‘Cold Pads’. Daarvoor leg je de ‘warmte’-zak, minimaal 1 uur, in de koelkast bij 3-5 ℃. Daarna is de Cold Pad klaar voor gebruik.
Een Cold Pad staat ook bekend als een coldpack of de meer klassieke ‘ijszak’. Met de Relaxxed heb je een praktisch toepasbaar ‘twee in één’-product: een warmte- en koudezak ineen!

Leg (indien nodig) een dunne doek tussen de Cold Pad en de huid om onderkoeling te voorkomen.

Onderdrukt zwellingen als gevolg van vocht- en inwendig bloedverlies Houdt verdere blessures tegen Remt ontstekingsreacties
Reduceert pijn Verkort de hersteltijd van blessures

Handzaam & overal te gebruiken

Waar je ook bent, thuis, op reis of onderweg of welke activiteit je ook onderneemt van sporten, trainen tot aan kamperen toe: de producten van Relaxxed neem je heel gemakkelijk mee.
Ze passen altijd uitstekend in een EHBO- , reis- , rug- ,sport- , voeding- of verzorgingstas. Zo heb je altijd ‘warmte bij de hand’. Simpel en snel.

Medische toepassingen

De verschillende producten van Relaxxed worden door vele professionals, waaronder (sport)masseurs en (sport)fysiotherapeuten doeltreffend ingezet.

Alle producten van Relaxxed kun je zonder doktersrecept aanschaffen. Toch is het verstandig om bij aanhoudende klachten altijd jouw behandelend fysiotherapeut of (huis)arts te raadplegen.